Laser behandelingen

Behandelingen

close menu

Laser behandelingen

Wij behandelen alle facetten van couperose:

 • fijne adertjes gelaat
 • algemene roodheid gelaat
 • erythrosis colli=halsroodheid
 • rhinophyma of aardbei-neus

In de oppervlakkige lederhuid zijn talrijke kleine haarvaatjes. Deze zijn in normale omstandigheden gesloten. Bij temperatuursveranderingen, inspanningen, stress, … kunnen deze vaatjes dilateren (uitzetten), waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij personen die gevoelig zijn om couperose te ontwikkelen, ontstaat die dilatatie van de haarvaatjes eerst onder invloed van lichtere uitlokkende factoren zoals warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden, alcohol, … Na een tijd blijven de haarvaatjes continu uitgezet, wat de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gelaat verklaart. Meestal is deze gevoeligheid familiaal bepaald. Zon en zonnebank kunnen dit bevorderen.

De Clarity II produceert 2 specifieke golflengtes, waarvan 1 selectief opgenomen wordt door de rode bloedcellen in de uitgezette haarvaatjes. Door de hoge energiedosis en een uitgekiende pulsduur ontstaat een selectieve beschadiging van deze afwijkende haarvaatjes. Dit wordt zo precies mogelijk gedaan dat de omgevende normale weefsels nauwelijks beïnvloed worden. De beschadigde haarvaatjes worden nadien opgeruimd en terug vervangen door normale haarvaatjes. Ook erythrosis colli of halsroodheid kan op dezelfde manier worden behandeld.

Soms moeten beide golflengtes gecombineerd worden in de behandeling van coupe rose.
Met de 1064nm golflengte verwijderen we de zichtbare haarvaatjes en met de 755nm golflengte verwijderen we de rode blos of residueel erytheem.
Gecombineerd bekomt men dan een volledige behandeling van de coupe rose.

Is de behandeling pijnlijk?
Men ziet een fel oplichtend licht en een gevoel van rekkertjes die afgeschoten worden op de huid.

Wat mag men verwachten na de behandeling?
Roodheid: gedurende enkele dagen zal men een meer uitgesproken roodheid bemerken ter hoogte van de behandelde zone.
Zwelling: met kan gedurende enkele dagen een min of meer uitgesproken zwelling bemerken ter hoogte van de behandelde zone.
Gevoeligheid: de behandelde zone zal wat gevoeliger zijn gedurende enkele uren na de behandeling.

Erythrosis coli of halsroodheid
Door verhoogde druk in de aders of door ernstige irritatie in de halsstreek ontstaat vooral bij dames soms een irriterende en onesthetische roodbruine vlek bilateraal in de halsstreek. Deze roodbruine vlekken reageren niet op gesmeerde crèmes of peelings. Deze Erythrosis coli of halsroodheid kan ook perfect behandeld worden met de IPL vasculaire laser of met de Clarity II laser.

 • Gemiddeld zijn hiervoor 3 behandelingen nodig.
 • Na een behandeling is er gedurende enkele uren wat roodheid en zweling.
 • De volgende dag kunnen alle sociale activiteiten hervat worden.

 

Rhinophyma of aarbeineus
Dit is een bepaalde variant van coupe rose waarbij de neus rood,knobbelig opgezet met adertjes en verdikt voorkomt.
Deze variant komt voornamelijk bij mannen voor en wijst  absoluut niet op overmatig drankgebruikt,zoals de patienten vaak wordt verweten.
De Co2 laser geeft zéér mooie resultaten in de behandeling van een aarbei-neus of rhinophyma.
In een éénmalige behandeling kunnen we,onder lokale anesthesie, de neus weer tot een normale vorm en kleur krijgen!

Solari
Low-Level Light Therapy (LLLT) is het therapeutische gebruik van invallend licht om de celfunctie te fotomoduleren, de genezingstijden te verbeteren, de pijn te verlichten, de actieve acne te verminderen, de huidverjonging te bevorderen en nog tal van andere indicaties die bvb te maken hebben met klachten van het bewegingsapparaat.

De CO2 laser produceert een zeer krachtige lichtgolf die in staat is weefsel onmiddellijk te verhitten en te verdampen. Hiermee kunnen verheven of wratachtige huidletsels laag voor laag verdampt worden. Dit wordt zo precies gedaan dat er in de onderliggende weefsels nauwelijks thermische beschadiging ontstaat.

Op deze wijze kunnen oppervlakkige huidletsels volledig verwijderd worden zonder verlittekening, textuurvervaging of pigmentvlekken.

 • huidkleurige verdikkingen of intradermale naevi
 • cholesterolvlekken oogleden of xanthelasmate
 • syringiomen

 

De ingreep is niet pijnlijk en gebeurt onder lokale anesthesie

Het verwijderen van overtollige haargroei kan op verschillende manieren plaatsvinden. Om haargroei blijvend tegen te gaan dienen de haarzakjes, waarin de haargroei plaatsvindt, te worden vernietigd.

De behandeling is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase: van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat men meer dan één behandeling moet ondergaan voor men kan spreken van een volledige ontharing. Naargelang van de behandelde zone, heeft men gemiddeld 4 à 6 behandelingen nodig om een blijvend resultaat te bekomen.

Onze praktijk heeft de laatste nieuwe, meest performante en snelste ontharingslaser aangeschaft. De ‘intelligente’ Clarity II is de nieuwe gouden standaard onder de ontharingslasers. Sneller, efficiënter, veiliger en minder pijnlijk dan de meeste bestaande systemen op de markt. Met zijn spotgroote tot 2,5cm, zijn real-time meting van de huidtemperatuur, zijn gepatenteerd ‘IntelliTrak’ systeem, zijn ongeziene combinatie van pulssnelheid en piekvermogen, en zijn state-of-the-art handstuk, is de Clarity II zonder meer een verbluffend staaltje technisch vernuft, die alle andere systemen het nakijken geeft. Met zijn 2 golflengtes, 755nm en 1064nm kan hij bovendien ingezet worden bij elk huid- en haartype, gesteld dat er natuurlijk nog een minimum aan melanine aanwezig is in de haartjes.

De praktijk beschikt over 3 lasers die pigementvlekken kunnen behandelen;

De Clarity II laser, met zijn golflengte 755 nm (Alexandriet) is uitermate doeltreffend

in de behandeling van goedaardige epidermale pigmentletsels.

De PICOplus, die met zijn extreme korte puls en zijn golflengte 660nm zelfs goedgekeurd is door het Amerikaanse FDA om melasma te behandelen.

Deze golflengte is bijzonder geschikt voor dat type indicaties. Omdat hij een minder goede absorptie heeft door oxy-en deoxy-hemoglobine en daardoor de bloedvaatjes relatief intact laat, is er een minder groot risico  op post-inflammatoire hyperpigmentatie.

En tot slot beschikken we ook over de IPL vasculair laser.

 

In het geval van melasma zullen de laserbehandelingen moeten gecombineerd worden met medicatie die de aanmaak van melanine onderdrukt.

Onze praktijk beschikt over de meest performante laser om tatoeages te verwijderen; nl. de Picoplus.

De Picoplus is de veiligste, krachtigste en snelste laser ooit om tatoeages te verwijderen. Van alle beschikbare laserapparatuur levert deze nieuwste Picolaser het snelst het gewenste resultaat.

De Picoplus is een nieuwe hoogtechnologische laser die bovendien is goedgekeurd door de Food en Drugs Administration(FDA) in de Verenigde Staten voor de behandeling van melasma.

De belangrijkste eigenschappen van een tatoeagelaser zijn de golflengte (nm),de pulsduur(picoseconde)en het piekvermogen. Om tattoos in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere golflengtes nodig. De Picoplus heeft er 4, met name 1064nm, 532 nm, 595 nm en 660 nm. Hierdoor kunnen alle kleurpigmenten verwijderd worden, zelfs de meest hardnekkige, zoals bv. lichtblauw of groen. Door de extreem korte pulstijd van 450 picoseconden (gecertificeerd!) en het ongezien piekvermogen van 1,85 Gigawatt van de Picoplus worden de pigmenten eigenlijk mechanisch verpulverd tot microscopische partikeltjes, zodat ze makkelijker kunnen worden afgevoerd door het lichaam. Bovendien beschikt de Picoplus ook over een fractioneel handstuk met 2 verschillende golflengtes dat op 3 verschillende dieptes kan worden ingesteld. Dit fractioneel handstuk wordt ingezet na de eigenlijke tatoeageverwijdering om littekenvorming te voorkomen, en om de wondheling te versnellen.

Dus zelfs als u denkt uitbehandeld te zijn met uw tattoo, of u heeft er een ontsierend litteken aan overgehouden, kom gerust langs op de praktijk. De Picoplus kan u gegarandeerd van de resterende ellende verlossen!

CO2 Laser

Laserbehandeling van de fijne rimpels

Ideale zones:

 • rond de mond
 • rond de ogen
 • de hals
 • de decolleté
 • de handruggen

Voor fijne rimpels kan de nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden gebruikt.Hierbij worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen en dit in de natuurlijke richting van het collageen. Met deze nieuwe lasertechniek heeft met geen littekenvorming,geen pigmentbeschadiging en bekomt met een kort genezingsproces. De behandeling wordt zonder verdoving verdragen en voelt aan als zeer fijne speldenprikjes. Na enige tijd ontstaat een tamelijk branderig gevoel dat maximaal enkel uren kan duren. Na de behandeling is er een matige zwelling en roodheid die enkele uren tot 2 dagen aanhoudt.Dit wordt gevolgd door een gebronzeerd aspect van de huid tgv korrelgrote korstjes. Na 5 à 7 dagen is de huid genezen doch kan nog enkele weken wat rood zien maar dit kan worden gecamoufleerd. De normale activiteiten kunnen dus steeds verder gezet worden.

Voor deze indicatie kunnen we eveneens micro-needling met hoog gefocuste radiofrequentie (=INFINI) gebruiken.

Laserbehandeling van de verslapping van de huid van de onderste oogleden

Verslapping van de huid van de onderste oogleden wordt behandeld met de FX scanner. Onder lokale verdoving worden met deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek huiddeeltjes van 1 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen en dit in de natuurlijke richting van het collageen zodat er nooit vormverandering van de ogen ontstaat. Met deze nieuwe techniek heeft met geen littekenvorming,geen pigmentbeschadiging en bekomt men een kort genezingsproces. Onmiddellijk na de behandeling ziet men de talrijke 1mm ronde gaatjes in de huid.De eerste dagen kan er een zekere zwelling zijn en komt de huid gebronseerd voor (owv de fijne korstvormig in de microspots). Na 5 à 7 dagen is de huid genezen doch kan nog enkele weken wat rood zien maar dit kan worden gecamoufleerd.De normale activiteiten kunnen dus steeds verder gezet worden.

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

 • fijne rimpels
 • huidverslapping
 • striemen
 • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele hernieuwt.
Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Dankzij de superkrachtige motor in het handstuk duurt een sessie gemiddeld slechts zo’n 15 à 20 minuten.

Het verbeteringsproces kan tot 6 maanden na de behandeling nog aanhouden.

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

 • fijne rimpels
 • huidverslapping
 • striemen
 • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele hernieuwt.
Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Dankzij de superkrachtige motor in het handstuk duurt een sessie gemiddeld slechts zo’n 15 à 20 minuten.

Het verbeteringsproces kan tot 6 maanden na de behandeling nog aanhouden.

gefractioneerde CO2 laser

Littekens kunnen zowel wat betreft kleur, indieping of verhevenheid van textuur tot 70% verbeterd worden. Dit gebeurt vnl met de FX scanner. Bij deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen.

Dit gebeurt zonder verdoving en voelt aan als speldenprikken.Het branderig gevoel duurt maximaal enkele uren.
Deze laser vernauwt en stimuleert het litteken tot normalisering. Ook zorg de laser voor afvlakken van het littekenoppervlak zodat het litteken minder opvalt.
Na de behandeling is er een matige zwelling en roodheid die enkele uren tot 2 dagen aanhoudt.Dit wordt gevolgd door een gebronzeerd aspect van de huid tgv de korrelgrote korstjes.

Voor deze indicatie kunnen we eveneens micro-needling met hoog gefocuste radiofrequentie (=INFINI) gebruiken.

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

 • fijne rimpels
 • huidverslapping
 • striemen
 • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele hernieuwt.
Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Dankzij de superkrachtige motor in het handstuk duurt een sessie gemiddeld slechts zo’n 15 à 20 minuten.

Het verbeteringsproces kan tot 6 maanden na de behandeling nog aanhouden.

gefractioneerde CO2 laser

Striemen tgv zwangerschap of groei worden behandeld met de FX scanner. Bij deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen.

Dit gebeurt zonder verdoving en voelt aan als speldenprikken.Het branderig gevoel duurt maximaal enkele uren.
Na de behandeling is er een matige zwelling en roodheid die enkele uren tot 2 dagen aanhoudt.Dit wordt gevolgd door een gebronzeerd aspect van de huid tgv de korelgrote korstjes.

Deze laatste 3 indicaties kunnen eveneens behandeld worden met micro-needling met hoog gefocuste RF (zie Infini). Deze procedure maakt het mogelijk dieper liggende problemen in de huid aan te pakken, zonder de downtime die daarmee gepaard zou gaan met een CO2 laser behandeling.

De Clarity 2 laser produceert een zeer krachtige lichtgolf van één bepaalde golflengte die selectief opgenomen wordt door de rode bloedcellen in de uitgezette adertjes. Door de hoge energiedosis en de extreem korte pulsduur ontstaat er een selectieve beschadiging van deze afwijkende adertjes. Dit wordt zo precies gedaan dat de omgevende normale weefsels nauwelijks beïnvloed worden. De beschadigde adertjes worden nadien opgeruimd. Het voordeel is dat niet dient aangeprikt te worden en dat de behandeling daardoor vlot kan verlopen en meer comfortabel is dan het scleroseren. De behandeling wordt wel als pijnlijk ervaren. Deze lasertechniek is echter enkel mogelijk op zéér kleine adertjes. Adertjes die groter zijn dienen nog steeds op een andere wijze te worden behandeld, via scleroseren of operatief.

Recent beschikken we ook over een LED toestel; nl. de HEALITE II.

Een LED belichtingstherapie heeft tal van indicaties;

 •  Versnelt de wondheling na laser of operatie
 •  Vermindert pijn, kneuzingen, oedeem en erytheem
 •  Voorkomt littekenvorming
 •  Vermindert PIH
 •  Verbetert de klinische resultaten
 •  Niet-melanoom Huidkanker (Exogene PDT met 5-ALA)
 •  Actieve Acne (Endogene PDT)
 •  Huidverjonging
 •  Bevordert haargroei

 

De HEALITE II maakt gebruik van de eigenschappen van 830/590, 633 en 415 nm licht via Light Emitting Diode (LED) technologie, correct geleverd en precies gedoseerd, en werkt doeltreffend zonder risico op fysieke trauma’s of thermische schade. LLLT met HEALITE II kan worden gebruikt als een op zichzelf staande therapie of als aanvullende therapie bij vele andere behandelingen.

De Healite II met zijn 1800 duurzame, kwalitatief hoogwaardige LED’s, is uitgerust met de Photo-Sequencing Technology (PST): Prof. Dr Glen Calderhead, die de lamp ontwikkelde en die een wereldautoriteit is op het vlak van LLLT, heeft aangetoond dat de gelijktijdige emissie van geel licht de cellen receptiever maakt voor infrarood licht.

De Healite II beschikt tevens over de Optical Lens Array Technology (OLAT) die het rendement van de bestraling van het LED-licht aanzienlijk verbetert, door zijn veel gerichtere lichtval, in tegenstelling tot andere systemen waar zeer veel licht verloren gaat omdat het te diffuus is.