Vetvermindering zonder chirurgie

Esthetische behandelingen

close menu

Vetvermindering zonder chirurgie

COOLTech: vet verminderen adh van koude – cryolipolyse

Niet invasieve behandeling van gelokaliseerd vet door gebruik van koeling.

De COOLTech procedure is een revolutionaire techniek gebaseerd op een vaststelling die reeds meer dan 100 jaar geleden gedaan werd: Adipocyten zijn gevoeliger voor koude dan de andere cellen van ons organisme.

Op het einde van de XIX de eeuw stelde men vast dat vrouwen die tijdens de wintermaanden paard reden, niet volgens de «amazone» stijl, maar zoals de mannen, dus schrijlings, indeukingen vertoonden op de dijen door de plaatselijk verdwijnen van vetcellen. Om dit fenomeen te vermijden raadde men aan om aangepaste kledij te dragen, de gekende paardrijbroek. Wetenschappelijk onderzoek heeft het nu mogelijk gemaakt om deze observatie om te zetten in een technologie die het mogelijk maakt plaatselijke vetophopingen, die zelfs bij mensen met een evenwichtig voedingspatroon die regelmatig fysieke inspanningen leveren ontstaan tijdens het ouder worden, te verminderen of te verwijderen.

Waarom beter resultaat met de nieuwe shockwave techniek?

Onze shockwave nabehandeling versnelt het afsterven van de dode vetcellen waardoor u op die manier een extra vetvermindering van 30% heeft. Door het stimuleren van de collageensynthese zal de Shockwave nabehandeling u een stevigere en gladdere huid bezorgen. Ook het sinaasappelhuideffect zal afnemen.

Wie komt in aanmerking voor COOLTech of CRYOLIPOLYSE?

Mannen en vrouwen die ondanks een evenwichtige voeding en voldoende fysieke activiteiten vervelende lokale vetophopingen hebben, meestal ter hoogte van:

 • buik
 • flanken/lovehandles
 • rug
 • dijen/rijbroek
 • binnenzijde van de dijen

 

Hoe verloopt de COOLTech of CRYOLIPOLYSE  behandeling?

Een applicator wordt op de te behandelen zone geplaatst en zuigt de vetplooi tussen 2 platen die de onderhuidse vetlaag zullen afkoelen.
Na voldoende lange blootstelling aan een gecontroleerde temperatuur begint een natuurlijk proces waarbij de vetcellen afsterven (apoptose).
Deze dode cellen worden nadien door het immuunsysteem afgevoerd via het lymfesysteem.

Hoe lang duurt een COOLTech of CRYOLIPOLYSEbehandeling?

Aangeraden wordt om de applicator gedurende 70 minuten te laten inwerken, dit om een voldoende koeling van de onderhuidse vetweefsels te bekomen.

Is de behandeling pijnlijk?

De krachtige aanzuiging van vetweefsel veroorzaakt gedurende enkele minuten een gevoel dat wat oncomfortabel kan zijn, maar door de koeling ontstaat vrij snel een lichte anesthesie.

De rest van de behandeling veroorzaakt geen pijn. De patiënt kan lezen, muziek beluisteren, op de computer werken of zelfs slapen.

Moet men rekening houden met een “down time” na de behandeling?

Neen, de patiënt kan zijn gewone bezigheden onmiddellijk na de behandeling gewoon verder zetten.

Welke resultaten mag men verwachten na coolsculpting?

De COOLTech procedure kan de onderhuidse vetlaag met 20% tot 40% verminderen, dit komt overeen met één à twee centimeter per behandeling.
Naargelang de dikte van de onderhuidse vetlaag bij het begin van de behandelingen en afhankelijk van het gewenste resultaat zijn één tot vier behandelingen nodig.
De resultaten worden zichtbaar 6 tot 8 weken na de behandeling.
Indien het behandelingsplan meerdere sessies voorziet kan een tweede behandeling ingepland worden vanaf 4 weken na de vorige sessie.
Een bijkomende vermindering van 20% van de onderhuidse vetlaag is dan mogelijk wat een totale vermindering van 40% tot 60% oplevert!
De definitieve resultaten bereikt men ongeveer 3 maand na de laatste sessie.

Zijn de resultaten blijvend?

Tijdens de COOLTech procedure sterven de behandelde vetcellen af en worden definitief verwijderd.
Als de patiënt zijn gewicht behoudt en oefeningen blijft doen zullen de resultaten op lange termijn stabiel blijven.

Wat zijn de voordelen van de COOLTech behandeling?

 • Efficiënt: zichtbare resultaten reeds na 1 à 2 sessies.
 • Zonder risico: geen downtime, geen medicatie of nazorg nodig.
 • Niet-pijnlijk: zonder chirurgie, zonder injecties.

Lipolyse: vetvermindering adh kleine injecties

Lipolyse wordt uitgevoerd door meerdere kleine, matig pijnlijke, onderhuidse injecties te geven op precies die plaatsen waar de vetophoping zit. De stof die geïnjecteerd wordt is PPC, wat staat voor Phosphatidylcholine. Deze stof wordt uit sojabonen gewonnen maar komt in het menselijk lichaam ook voor in de gal. PPC wordt gecombineerd met andere natuurlijke stoffen, om het effect van de behandeling te vergroten.

Deze behandeling heeft bovendien een verstrakkend effect op de huid.

Dadelijk na de inspuitingen ontstaat er plaatselijke roodheid en zwelling. Dit neemt de volgende uren nog verder toe.Na vier tot zes dagen zijn deze ongemakken volledig verdwenen. Ook lichte jeuk, warmtegevoel, drukgevoeligheid en blauwe plekken zijn eigen aan het krijgen van deze behandeling.

Om een goed resultaat te behalen zijn twee tot vier behandelingen nodig, met steeds acht weken tussenpozen tussen elke behandeling.

Lipolyse is een goede oplossing voor vetafname op plekken van het lichaam die te klein zijn om met liposuctie behandeld te worden, maar waar wel hardnekkige vetophopingen zitten die niet met dieet of sporten verdwijnen.

Injectie-lipolysis is niet geschikt voor algemene afslanking of de behandeling van overgewicht.

Geschikt om te behandelen op het lichaam:

 • rijbroek (buitenzijde dijen)
 • buik
 • binnenzijde van de bovenbenen
 • love-handles
 • rugplooien
 • oksels

Geschikt om te behandelen in het gelaat:

 • dubbele kin
 • wangen
 • kaakrand
 • hals

Uw lichaam voert het vet dat vrijkomt op natuurlijke wijze af. De effecten op het vetweefsel zijn blijvend aangezien de aanwezige vetcellen stukgemaakt worden en zich nadien dus niet opnieuw kunnen vullen.

Om u een kwalitatief optimale therapie met deze vet-weg-injectie te kunnen bieden heeft Dr. Smet bij NETWORK-LIPOLYSIS een gekwalificeerde opleiding genoten. Alle afzonderlijke elementen van de therapie zoals dosering, injectietechnieken en behandelingsintervallen worden voortdurend doorgelicht en ondergaan een nauwkeurige wetenschappelijke controle door de artsen van het NETWERK. Verbetering in het protocol, gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten, worden dadelijk aan alle leden meegedeeld zodat u steeds de beste lipolysebehandeling mag verwachten.

Meer info kan u terugvinden op

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.