Anti-aging

Laserbehandelingen

close menu

Anti-aging

CO2 Laser

Laserbehandeling van de fijne rimpels

Ideale zones:

  • rond de mond
  • rond de ogen
  • de hals
  • de decolleté
  • de handruggen

Voor fijne rimpels kan de nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden gebruikt.Hierbij worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen en dit in de natuurlijke richting van het collageen. Met deze nieuwe lasertechniek heeft met geen littekenvorming,geen pigmentbeschadiging en bekomt met een kort genezingsproces. De behandeling wordt zonder verdoving verdragen en voelt aan als zeer fijne speldenprikjes. Na enige tijd ontstaat een tamelijk branderig gevoel dat maximaal enkel uren kan duren. Na de behandeling is er een matige zwelling en roodheid die enkele uren tot 2 dagen aanhoudt.Dit wordt gevolgd door een gebronzeerd aspect van de huid tgv korrelgrote korstjes. Na 5 à 7 dagen is de huid genezen doch kan nog enkele weken wat rood zien maar dit kan worden gecamoufleerd. De normale activiteiten kunnen dus steeds verder gezet worden.

Voor deze indicatie kunnen we eveneens micro-needling met hoog gefocuste radiofrequentie (=INFINI) gebruiken.

Laserbehandeling van de verslapping van de huid van de onderste oogleden

Verslapping van de huid van de onderste oogleden wordt behandeld met de FX scanner. Onder lokale verdoving worden met deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek huiddeeltjes van 1 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen en dit in de natuurlijke richting van het collageen zodat er nooit vormverandering van de ogen ontstaat. Met deze nieuwe techniek heeft met geen littekenvorming,geen pigmentbeschadiging en bekomt men een kort genezingsproces. Onmiddellijk na de behandeling ziet men de talrijke 1mm ronde gaatjes in de huid.De eerste dagen kan er een zekere zwelling zijn en komt de huid gebronseerd voor (owv de fijne korstvormig in de microspots). Na 5 à 7 dagen is de huid genezen doch kan nog enkele weken wat rood zien maar dit kan worden gecamoufleerd.De normale activiteiten kunnen dus steeds verder gezet worden.

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

  • fijne rimpels
  • huidverslapping
  • striemen
  • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele hernieuwt.
Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Dankzij de superkrachtige motor in het handstuk duurt een sessie gemiddeld slechts zo’n 15 à 20 minuten.

Het verbeteringsproces kan tot 6 maanden na de behandeling nog aanhouden.

IPL/SOLARI

En tot slot beschikken we ook over een IPL laser. De Solari is een apparaat dat kan worden gebruikt bij huidvernieuwing met behulp van ‘Intense Pulse Light Therapy’ (IPL). Deze laser speelt in op zowel; pigmentvlekken, couperose, verwijde poriën en huidverbetering.

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.