Couperose/roodheid

Laserbehandelingen

close menu

Couperose/Roodheid

Wij behandelen alle facetten van couperose:

  • fijne adertjes gelaat
  • algemene roodheid gelaat
  • erythrosis colli=halsroodheid
  • rhinophyma of aardbei-neus

In de oppervlakkige lederhuid zijn talrijke kleine haarvaatjes. Deze zijn in normale omstandigheden gesloten. Bij temperatuursveranderingen, inspanningen, stress, … kunnen deze vaatjes dilateren (uitzetten), waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij personen die gevoelig zijn om couperose te ontwikkelen, ontstaat die dilatatie van de haarvaatjes eerst onder invloed van lichtere uitlokkende factoren zoals warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden, alcohol, … Na een tijd blijven de haarvaatjes continu uitgezet, wat de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gelaat verklaart. Meestal is deze gevoeligheid familiaal bepaald. Zon en zonnebank kunnen dit bevorderen.

De Clarity II produceert 2 specifieke golflengtes, waarvan 1 selectief opgenomen wordt door de rode bloedcellen in de uitgezette haarvaatjes. Door de hoge energiedosis en een uitgekiende pulsduur ontstaat een selectieve beschadiging van deze afwijkende haarvaatjes. Dit wordt zo precies mogelijk gedaan dat de omgevende normale weefsels nauwelijks beïnvloed worden. De beschadigde haarvaatjes worden nadien opgeruimd en terug vervangen door normale haarvaatjes. Ook erythrosis colli of halsroodheid kan op dezelfde manier worden behandeld.

Soms moeten beide golflengtes gecombineerd worden in de behandeling van coupe rose.
Met de 1064nm golflengte verwijderen we de zichtbare haarvaatjes en met de 755nm golflengte verwijderen we de rode blos of residueel erytheem.
Gecombineerd bekomt men dan een volledige behandeling van de coupe rose.

Is de behandeling pijnlijk?
Men ziet een fel oplichtend licht en een gevoel van rekkertjes die afgeschoten worden op de huid.

Wat mag men verwachten na de behandeling?
Roodheid: gedurende enkele dagen zal men een meer uitgesproken roodheid bemerken ter hoogte van de behandelde zone.
Zwelling: met kan gedurende enkele dagen een min of meer uitgesproken zwelling bemerken ter hoogte van de behandelde zone.
Gevoeligheid: de behandelde zone zal wat gevoeliger zijn gedurende enkele uren na de behandeling.

Erythrosis coli of halsroodheid
Door verhoogde druk in de aders of door ernstige irritatie in de halsstreek ontstaat vooral bij dames soms een irriterende en onesthetische roodbruine vlek bilateraal in de halsstreek. Deze roodbruine vlekken reageren niet op gesmeerde crèmes of peelings. Deze Erythrosis coli of halsroodheid kan ook perfect behandeld worden met de IPL vasculaire laser of met de Clarity II laser.

  • Gemiddeld zijn hiervoor 3 behandelingen nodig.
  • Na een behandeling is er gedurende enkele uren wat roodheid en zweling.
  • De volgende dag kunnen alle sociale activiteiten hervat worden.

 

Rhinophyma of aarbeineus
Dit is een bepaalde variant van coupe rose waarbij de neus rood,knobbelig opgezet met adertjes en verdikt voorkomt.
Deze variant komt voornamelijk bij mannen voor en wijst  absoluut niet op overmatig drankgebruikt,zoals de patienten vaak wordt verweten.
De Co2 laser geeft zéér mooie resultaten in de behandeling van een aarbei-neus of rhinophyma.
In een éénmalige behandeling kunnen we,onder lokale anesthesie, de neus weer tot een normale vorm en kleur krijgen!

Solari
Dit is een IPL laser. De Solari is een apparaat dat kan worden gebruikt bij huidvernieuwing met behulp van ‘Intense Pulse Light Therapy’ (IPL). Deze laser speelt in op zowel; pigmentvlekken, couperose, verwijde poriën en huidverbetering.

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.