Littekens en striemen

Laserbehandelingen

close menu

Littekens en striemen

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

  • fijne rimpels
  • huidverslapping
  • striemen
  • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele hernieuwt.
Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling.
Dankzij de superkrachtige motor in het handstuk duurt een sessie gemiddeld slechts zo’n 15 à 20 minuten.

Het verbeteringsproces kan tot 6 maanden na de behandeling nog aanhouden.

gefractioneerde CO2 laser

Littekens en strriemen kunnen zowel wat betreft kleur, indieping of verhevenheid van textuur tot 70% verbeterd worden. Dit gebeurt vnl met de FX scanner. Bij deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen.

Dit gebeurt zonder verdoving en voelt aan als speldenprikken.Het branderig gevoel duurt maximaal enkele uren.
Deze laser vernauwt en stimuleert het litteken tot normalisering. Ook zorg de laser voor afvlakken van het littekenoppervlak zodat het litteken minder opvalt.
Na de behandeling is er een matige zwelling en roodheid die enkele uren tot 2 dagen aanhoudt.Dit wordt gevolgd door een gebronzeerd aspect van de huid tgv de korrelgrote korstjes.

Voor deze indicatie kunnen we eveneens micro-needling met hoog gefocuste radiofrequentie (=INFINI) gebruiken.

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.